Over ons

MATIZ bvba

Wat doen we?

Matiz is gespecialiseerd in premedia-services voor het ontwerp en de ontwikkeling van verpakkingen. Door onze integrale dienstverlening coördineren we het volledige traject vanaf creatief concept tot kant-en-klare drukvorm voor de drukker.

Design

Ontwerpen is voor Matiz een totaalpakket. Het design-proces start met de ontwikkeling van een concept, dat vervolgens uitgroeit tot concrete ontwerpen, werktekeningen, fotografie en 3D-presentaties.

Prepress

Na goedkeuring van het ontwerp ( artwork), volgt de technische vertaalslag naar het printproces, volgens de specificaties van door u geselecteerde drukkers.

Dit gedeelte van de grafische keten noemen we pre-press.

Prepresscentralisatie

Prepresscentralistie houdt in dat u voor het volledige ontwikkelingstraject slechts één aanspreekpunt heeft. Matiz bespreekt de technische mogelijkheden van een ontwerp met de door u gekozen drukkers zodat de mogelijkheden van de verschillende drukkers perfekt op elkaar afgestemd worden met als doel de merkuniformiteit te garanderen.

Afhankelijk van de gebruikte druktechniek ( offset,flexo of diepdruk) levert Matiz in eigen beheer geproduceerde drukklare files, drukplaten of flexocliché's aan de drukker.

Assetmanagement

Door de centralisatie van data is het niet langer meer nodig om aan elke leverancier (drukker) afzonderlijk de ontwerpfiles te sturen. Bijgevolg moeten verschillende bewerkingen slechts éénmaal gebeuren ( bv scannen en retoucheren van beelden, ombouwen van logo's, uitwerken van claims etc). Al deze basiselementen worden als een " asset " bewaard, zodat ze bij latere ontwikkelingen of produktafleidingen onmiddellijk inzetbaar zijn.

Mock-ups

Voor beurzen, productpresentaties, sales acties etc. hebben wij de mogelijkheid om in kleine oplages ( vanaf 1 stuk) levensechtige verpakkingen te produceren. Op uw vraag kunnen we deze ook vullen en monteren of sealen.